Kakukkfüves libahúsgombóc-leves

Egy nagy fazékba tesszük a libaaprólékot, hideg vizet engedünk rá, és forrásig melegítjük. Leszedjük róla a képződött szürkés habot. Belerakjuk a lébe a héjasan hagyott vöröshagymát (csak a külső, piszkos leveleket húzzuk le), a meghámozott, felaprított leveszöldségeket, a darabka megtisztított gyömbért, és elkezdjük főzni. Sózzuk, dobunk bele pár szem fekete borsot. Addig főzzük, míg a libaaprólék meg nem puhul. A vége felé belerakjuk a fagyasztott zöldborsót is. Ha kész, kiszedjük a levesből a főtt libaaprólékot (ezt már nem fogjuk visszatenni a levesbe) meg a zöldségeket, kidobjuk belőle a kakukkfüvet.

A húsgombócokhoz összekeverjük a darált libát egy egész tojással, egy kevés zsemlemorzsával, a kakukkfű leveleivel, sózzuk, borsozzuk, majd diónyi gombócokat formázunk belőle. Kifőzzük a levesben.

Végül visszarakjuk a levesbe a főtt zöldségeket, és hozzákeverjük a durvára vágott petrezselyem zöldjét.

Kacsaaprólék pékné módra

kaloria - CAL
ido 115 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink