Kakukkfüves csirkemáj hántolt árpával
A hántolt árpát megmossuk, és 2 órára langyos vízbe áztatjuk. Leöntjük róla a vizet, azután egy kevés sóval
meg az egyik megtisztított vöröshagymával bő vízben, kb. 60 perc alatt puhára főzzük. A bacont csíkokra vágjuk, majd serpenyőben,egy kevés olajon zsírjára sütjük. A maradék vöröshagymát finomra vágjuk, üvegesre dinszteljük a szalonna zsírján. Hozzáadjuk a megtisztított,
megmosott csirkemájat, körös- körül megpirítjuk, majd aláöntjük a bort. Sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük, és negyedóra alatt lassan megpároljuk. Az elkészült gerslit leszűrjük, ráöntjük a fehérborban párolt, kakukkfüves
csirkemájra, és forrón tálaljuk.