Kakukkfüves gyöngytyúkleves

Kakukkfüves gyöngytyúkleves

A megtisztított gyöngytyúkot daraboljuk fel. A mellehúsából 15 dkg-ot tegyünk félre, a többit pedig 2 l hideg, sós vízben, lassú tűzön tegyük fel főni. Adjuk hozzá a fűszereket, a megtisztított fokhagymagerezdeket és az egészben hagyott vöröshagymát is. Amikor a hús már félig megfőtt, tegyük bele a megtisztított, feldarabolt zöldségeket. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús
és a zöldségek megpuhulnak. Közben a mellehúsát kétszer daráljuk át, keverjük hozzá a tejszínt, a tojást, fűszerezzük sóval, őrölt borssal meg szerecsendióval,
dolgozzuk jól össze. Kevés leszűrt levesbe kávéskanállal szaggassunk galuskákat, főzzük ki. A kész levest tegyük levesestálba a zöldségekkel és a galuskával együtt. Füstölt fürjtojást adjunk hozzá.

kaloria 520 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink