Kevés olívaolajra rádobjuk a lereszelt vöröshagymát és zellerszárat, kevergetve pároljuk egy kicsit. Hozzáadjuk a rizst, kifehérítjük. Ráöntjük a bort, és kevergetve főzzük, míg a rizs fel nem szívja a folyadékot.
Közben egy másik edényben felforraljuk az alaplevet. Merőkanalanként adagoljuk a rizshez, mindig csak akkor adjuk a következőt, ha ez előzőt már felszívta. Ha már puha a rizs, megkóstoljuk, ha szükséges, sózzuk és borsozzuk.
Végül hozzákeverjük a vajat, a finomra vágott petrezselyem zöldjét, és lefedve hagyjuk állni tíz percet.
Összevágjuk a megtisztított gombát, és kevés olívaolajon nagy lángon megpirítjuk a felvágott hagymaszárral meg az összemorzsolt kakukkfűvel együtt. Ha kész, megsózzuk.