Kanihörtyögő

Kanihörtyögő

A kockára vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk. A tepertőt kiszedjük. A visszamaradt zsírban megpirítjuk az apróra vágott hagymát. A tűzről levéve elkeverjük benne az őrölt fűszerpaprikát. Vízzel felöntjük, beletesszük a megmosott kölest, sózzuk, és a tűzhelyre visszarakva kis lángon főzni
kezdjük. Közben meghámozzuk, felvágjuk a burgonyát, felkarikázzuk a kolbászt, ezeket is belerakjuk a fazékba.
Sózzuk-borsozzuk, fedő alatt puhára főzzük. Jó sűrűre, öregre főzzük. A végén visszatesszük bele a szalonnapörcöket is. Házi savanyúsággal tálaljuk.

kaloria 510 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink