Egy fej vöröshagymát apróra vágunk, zsiradékban megpirítunk. Rádobunk két, hasábokra vágott sárgarépát, egy petrezselyemgyökeret, egy cikk zellert, darab karalábét, megpároljuk. Porcos oldalvégeket, húskockákat teszünk a párolódó zöldségre. Felöntjük vízzel, ízesítjük, és amikor már majdnem puha a zöldség, kolbászhúsból kis gombócokat dobunk a fövő levesbe. Ekkor tesszük bele a katakönyökébe töltött véres hurkát. Ettől a perctől a levesünk csak pöszörög, mert a véresnek nem szabad kipukkadnia. Most jött el az ideje, hogy óvatosan a levesbe tegyük az agyvelőt. Gyenge paprikás rántást készítünk, melyet káposztalével öntünk fel. Ezzel rántjuk be a levest. Kis csomborral ízesítjük, nagyon finom gyógyító leves. A hurkához jó csípős tormát adunk.
Hozzávalók
4 személyre