Forrás: Pásztor Tünde

Káposztalevélben párolt füstölt tarja

Káposztalevélben párolt füstölt tarja

A káposztafejről leszedünk 8-10 szép nagy levelet, majd forró vízben megpuhítjuk őket. A maradék káposztát apróra kockázzuk. A tarjából vágunk levelenként egy-egy nagy szeletet, a maradékot felaprítjuk. Vékony negyed karikákra szabdaljuk a kolbászt, felaprítjuk a pórét. Összeállítjuk a tölteléket: egy tálban összegyúrjuk a rizst a tarjakockákkal, a póréval, a kolbásszal, sózzuk-borsozzuk. A kiterített káposztalevelekre fektetünk egy-egy szelet tarját, majd mindegyikre teszünk némi
rizses tölteléket. Felcsavarjuk, mint a töltött káposztát. A kis csomagokat beletesszük egy lábas aljába, öntünk rá annyi zöldségalaplevet, hogy éppen ellepje, és 10-15 perc alatt kis lángon megfőzzük. Szűrőkanállal kiemeljük
a töltelékeket. A megmaradt lébe beletesszük a felaprított káposztát, és puhára főzzük. A végén a lisztet kikeverjük kevés vízzel, belekeverjük a tejfölt, majd ezzel besűrítjük a káposztafőzeléket.

kaloria 440 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink