Káposztás hajtóka

Lereszeljük a káposztát, összekeverjük a sóval, és hagyjuk állni 15-20 percet, hogy levet engedjen. Utána alaposan kinyomkodjuk. Egy serpenyőbe tesszük a két evőkanál zsiradékra, és puhára pároljuk. Ha kész, tekerünk rá fekete borsot.

A tészta hozzávalóit egy nagy tálba tesszük, összegyúrjuk (ha kell, kis tejfölt adhatunk még hozzá). Alaposan kidolgozzuk. Két egyenlő részre osztjuk. Lisztezett munkafelületen az egyik cipót körülbelül fél centi vastag lappá nyújtjuk. Rákenjük a kihűlt párolt káposzta felét. Három részre hajtjuk a tésztát, így kapunk egy káposztával töltött széles csíkot. Ezt a tésztacsíkot felvágjuk kisebb darabokra. Ugyanezt ismételjük a másik adaggal is.

Egy nagy tepsibe sütőpapírt terítünk. Rátesszük a töltött tésztacsíkokat, lekenjük a tetejüket felvert tojással.

190 fokos tepsibe tesszük, és 20-30 perc alatt szép pirosra sütjük.

Édes káposztás bukta

kaloria - CAL
ido 75 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.