Káposztás pulykacombfilé almával, körtével, zsályával

A húsokat széthajtogatjuk, nagy darabokra vágjuk. A darabokat oldalról bevágjuk, nagyobb szeletekre szétnyitjuk. Sózzuk, borsozzuk, hagyjuk állni, míg a tölteléket előkészítjük.

Az almát és a körtét negyedeljük (nem kell hámozni), kiszedjük a csutkát, a gyümölcshúst cikkekre vágjuk. A káposztát felcsíkozzuk, mindezt összeforgatjuk egy tálban. Hozzákeverünk pár levél összevágott zsályát.

Egy tepsit kizsírozunk. A hússzeletek egyik felére adagolunk a gyümölcsös-káposztás töltelékből, a másik felét ráhajtjuk, és a csomagokat lerakjuk a kizsírozott tepsibe.

Ha már az összes szeletet megtöltöttük és leraktuk, akkor a maradék tölteléket közéjük dugdossuk. A rakottas tetejére tesszük a maradék zsályaleveleket. Öntünk rá fél deci vizet, a húsok tetejét lekenjük olvasztott zsírral. Alufóliával lezárjuk, és forró sütőbe toljuk.

Egy órán át pároljuk. Utána leszedjük róla a takarást, és ízlés szerint rápirítunk a pecsenyére. A szaftos, finom hús mellé valamilyen sült krumpli illik a legjobban.

Zöldséges egytál pulykával

 

kaloria 440 CAL
ido 100 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink