Kicsi langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, a közepébe mélyedést vájunk, ide tesszük a szobahőmérsékletű tojássárgáját, a tál szélére a sót. Ha felhabzott, az élesztőt ráöntjük a tojásra. Hozzáadjuk még a maradék cukrot és a langyos tejet, majd szép, fényes tésztát dagasztunk. Letakarjuk, hagyjuk a duplájára kelni.
Utána átgyúrjuk, enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, és megkenjük a sajtkrémmel. Hajtogatjuk, majd 15 percet pihentetjük hideg helyen.
Utána ismét vékonyra nyújtjuk, rákenjük a kihűlt pirított káposztát. Ismét hajtogatjuk, 10 percig pihentetjük. Utána kétujjnyi vastagra nyújtjuk. Éles késsel bekockázzuk a tetejét.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, nem túl közel egymáshoz. Megkenjük felvert tojással, megszórjuk köménymaggal. Szobahőmérsékleten hagyjuk még 15-20 percet kelni, majd 180 fokos sütőben pirosra sütjük.