Káposztás sajtkrémes pogácsa

Kicsi langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, a közepébe mélyedést vájunk, ide tesszük a szobahőmérsékletű tojássárgáját, a tál szélére a sót. Ha felhabzott, az élesztőt ráöntjük a tojásra. Hozzáadjuk még a maradék cukrot és a langyos tejet, majd szép, fényes tésztát dagasztunk. Letakarjuk, hagyjuk a duplájára kelni.

Utána átgyúrjuk, enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, és megkenjük a sajtkrémmel. Hajtogatjuk, majd 15 percet pihentetjük hideg helyen.

Utána ismét vékonyra nyújtjuk, rákenjük a kihűlt pirított káposztát. Ismét hajtogatjuk, 10 percig pihentetjük. Utána kétujjnyi vastagra nyújtjuk. Éles késsel bekockázzuk a tetejét.

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, nem túl közel egymáshoz. Megkenjük felvert tojással, megszórjuk köménymaggal. Szobahőmérsékleten hagyjuk még 15-20 percet kelni, majd 180 fokos sütőben pirosra sütjük.

Sajtos csiga

 

kaloria 160 CAL
ido 230 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.