Káposztás-szalonnás kifli

Összemorzsoljuk a lisztet a fagyos zsírral és a vajjal. Rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót és a cukrot, és annyi tejfölt, hogy közepesen szoros tésztát kapjunk. Szépen kidolgozzuk, és szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni egy fél órát.

Közben a bacont apró kockára vágjuk, és egy serpenyőben ropogósra pirítjuk. Rádobjuk a kis kockákra vágott káposztát, és roppanósra sütjük, közben ízesítjük sóval, cukorral, borssal. Kihűtjük.

A félóra leteltével két-három cipóra osztjuk a tésztát, és lisztezett deszkán vékony körlapokat nyújtunk belőlük. Mindegyik körlapot 8-8 cikkre vágjuk. A hosszúkás háromszögek végére teszünk egy-egy nagy kanál tölteléket.

A két oldalát behajtjuk, majd alulról feltekerjük, közben jól megnyújtjuk a háromszög elkeskenyedő végét, hogy többször meg tudjuk tekerni.

Egy nagy tepsibe sütőpapírt terítünk, rásorakoztatjuk a kifliket. Lekenjük felvert tojással, megszórjuk köménymaggal. Hagyjuk állni megint 20 percet. Utána 180 fokon sütjük.

Banános kifli

 

kaloria 280 CAL
ido 100 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.