Káposztás burgonyás galuska
Lereszeljük a káposztát, összekeverjük egy kis marék sóval, és hagyjuk állni bő tíz percig. Meglangyosítjuk a zsiradékot, belerakjuk a kinyomkodott káposztát, és megpirítjuk. Sózni ekkor már nem kell. Ha kész, kis őrölt borssal ízesítjük. A krumplit megpucoljuk, finom reszelőn lereszeljük. Hozzáütünk 2-3 tojást, finoman sózzuk, és adunk még hozzá a kész, langyosra hűlt pirított káposztából
is 2-3 evőkanálnyit. Annyi liszttel keverjük össze, hogy nokedlitészta állagú legyen. Sós vizet forralunk, beleszaggatjuk a tésztát. Ha feljött a víz tetejére, még egy percig forraljuk, és már szedjük is át a pirított káposztára, öblítés nélkül; akkor jó, ha kicsit ragacsos marad a galuska. Jól összeforgatjuk.