Káposztás hús (Kohlkachen)

Káposztás hús (Kohlkachen)

A Kohlkachen az egyik legrégebbi szász ünnepi étel. A
húst egyben feltesszük főni 3,5 liter vízben. Sóval, borssal
ízesítve megfőzzük, majd a húst kivesszük és félretesszük.
A lébe beledobunk 2-3 gerezd fokhagymát, 1 fejnyi letisztított és kockára vágott káposztát meg 3-4 szem krumplit, és együtt puhára főzzük. (Ha öreg a káposzta, akkor előbb tegyük a lébe.) Ezután az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, majd hozzáadjuk a káposztás krumplihoz. Sóval, őrölt fekete borssal és kevés ecettel utánízesítjük. A kihűlt húst felszeleteljük, és a kész káposztára fektetve tálaljuk. Egy kanál zsírt felmelegítünk, és leöntjük vele a hússzeleteket, így gusztusos fénye és szaftja is lesz.

kaloria 420 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink