Káposztás kacsaaprólékon ágyazott gombócok

Káposztás kacsaaprólék

A kacsadarabokat megtisztítjuk, a káposztát kimossuk. Felkockázzuk a szalonnát, rátesszük a finomra vágott
hagymát, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a káposztát, egy-két dl vízzel felöntve, lefedve 20 percig pároljuk. A húsdarabokat megsózzuk, majoránnával megszórjuk, tepsibe tesszük. Egy dl vizet aláöntve, 180 fokos sütőben
20 percig sütjük.

Gombóc

A gombóchoz az élesztőt egy evőkanál cukorral és fél dl langyos tejjel felfuttatjuk. A lisztet meg 3 csipet sót beletesszük egy tálba. Ha felfutott, az élesztőt hozzáöntjük,
és egy-másfél dl langyos vízzel tésztát készítünk. Kidagasztjuk, letakarjuk, és langyos helyen kelesztjük.
Ha megkelt, újra összedolgozzuk. A kacsadarabokat kivesszük a tepsiből. Helyükre tesszük a káposzta háromnegyedét, a felszeletelt almát, majd az aprólékot. Kis mélyedéseket nyomunk a káposztába, és tojásnyi kelt
tésztát szaggatunk bele. A gombóckákat betakarjuk a maradék káposztával. Ráöntjük a levet, majd visszatesszük a sütőbe, és 160 fokon egy órán át sütjük. A sütőből kivéve azonnal tálaljuk.

kaloria 430 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink