Káposztás lángos
Az élesztőt a langyos tejben egy csipetnyi cukorral felfuttatjuk. Összedolgozzuk a liszttel, az olajjal, a tojással
meg annyi langyos vízzel, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Alaposan megdagasztjuk, és legalább egy órát
kelesztjük.
A megkelt tésztát félujjnyi vastagra kinyújtjuk, és kockákra vágjuk. Minden kockára ráhelyezünk egy evőkanálnyi pirított káposztát. A tésztát a káposztával gombóc alakúra formázzuk, és óvatosan kinyújtjuk, vigyázva arra, hogy ki ne szakadjon. Egy tepsit kizsírozunk, beleteszünk egy sor lángost. Megkenjük olvasztott zsírral, megszórjuk pirított káposztával, majd következik egy újabb sor lángos. A tetejét megkenjük zsírral, és közepes tűznél megsütjük.
Töltelék
Amíg a tészta kel, a káposztát lereszeljük, besózva egy
kicsit félretesszük, majd kicsavarjuk. Kevés zsíron cukrot
karamellizálunk, beletesszük a káposztát, és borssal ízesítve megpároljuk.