Káposztás varjú
Az élesztőt 1 dl langyos vízben 3 evőkanál liszttel és csipetnyi cukorral elkeverjük, majd pihentetjük, kelesztjük. Az áttört főtt burgonyát, a megkelt kovászt és a lisztet (lehetőleg barnát) langyos sós vízzel középkeményre addig dagasztjuk, míg a kezünkről jól elválik. Letakarva langyos helyen egy órán át kelesztjük. A káposztát kinyomkodjuk a levétől, az étolajjal összekeverjük. A tésztát lisztezett deszkán újra meggyúrjuk, 1 centi vékonyra kihúzzuk. Kb. 8 ×10 cm-es lapokat formálunk, és minden darab közepére félmaroknyi káposztát teszünk. A tésztából mind a négy oldalon kb. 3 cm-es csíkot felhajtva tepsiket formálunk. A káposztát eligazítjuk, a sarkoknál a tésztát összenyomkodjuk.
Közepesen meleg sütőbe helyezzük. Akkor kész, amikor a
tésztája ropogósra sült.