Káposztával töltött dagadó sajtos Hasselback burgonyával

A töltelékhez egy nagy serpenyőben a két evőkanál zsíron megdinszteljük a meghámozott, vékony félkarikára elvágott vöröshagymát. Hozzátesszük az áttört fokhagymát, és 2-3 percig együtt sütjük kevergetve. Rátesszük a felaprított lapockát és csülökfilét, fehéredésig pirítjuk. Megsózzuk, darálunk rá fekete borsot, öntünk alá kevés vizet, és elkezdjük főzni. Közben fűszerezzük őrölt babérral, köménnyel, szárított borsikafűvel és majoránnával. Addig főzzük, míg a húsok félig meg nem puhulnak.

Közben a savanyú káposztát megkóstoljuk, ha túl sós vagy túl savanyú, kicsit átmossuk, deszkán átvágjuk. Hozzákeverjük a félig főtt raguhoz, belerakjuk a felkarikázott kolbászt meg debrecenit, és készre főzzük. Ha kicsit hűlt, beletöltjük a felszúrt dagadóba. Belefektetjük egy kizsírozott tepsibe. Alufóliával lezárjuk, és 170 fokos sütőben egy órán át sütjük. Kivesszük a tepsit a sütőből, levesszük róla a takarást, és 190 fokos sütőben megpirítjuk. Ha kicsit hűlt, vastag szeletekre vágva kínáljuk.

Meghámozzuk a burgonyákat, és jó sűrűn bevagdaljuk, úgy, hogy az alsó egy centit nem vágjuk át. A zsiradékban elkeverünk egy evőkanálnyi sót és egy teáskanálnyi őrölt fekete borsot, ezzel a keverékkel lekenjük a krumplikat, lehetőleg a vájatokat is. Beletesszük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és 200 fokos sütőben fél órán át sütjük. Kivesszük a sütőből, megszórjuk a reszelt sajttal, úgy, hogy ezekből is lehetőleg jusson a szeletek közé is. Visszatoljuk a sütőbe, és addig sütjük, míg a sajt szépen meg nem pirul a tetején.

Rántott töltött dagadó

kaloria - CAL
ido 180 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink