Kapros fejtettbab-leves pulykahússal 

1. Egy fazékba rakjuk a kifejtett babot, öntünk rá annyi hideg vizet, amennyi bőven ellepi. Mellédobunk egy kis, meghámozott, egészben hagyott vöröshagymát, két babérlevelet, sózzuk és puhára főzzük a hüvelyest. Közben a pulykahúst apróra vágjuk. A maradék három vöröshagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, és kevés zsiradékon puhára pároljuk. Őrölt pirospaprikával megszórjuk, beletesszük a húst, átforgatjuk. Sózzuk, kis vizet öntünk alá, és elkezdjük puhítani. Közben kis őrölt köménnyel és borssal fűszerezzük.

2. Időnként megkeverjük, és ha szükséges, kis vizet öntünk alá. Meghámozzuk a leveszöldségeket, megtisztítjuk a gombát, mindegyiket felaprítjuk. Ha már majdnem puha a hús, akkor hozzáadjuk a zöldségeket, ráöntjük a megfőtt babot a főzőlevével együtt (a babérleveleket és a hagymát kidobjuk előtte), jól összeforraljuk, majd belekeverjük az összevágott kaprot is.

8 laktató húsos leves

Jókai-bableves – Pál úr ebédje

kaloria 370 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink