Kapros nyári töltött kelkáposzta

Levelekre szedjük szét a kelkáposztát. Bő, sós vizet forralunk, és pár percig puhítjuk benne a káposztaleveleket. Kiszedjük, lecsöpögtetjük, hagyjuk kicsit hűlni és szikkadni.

Közben elkészítjük a tölteléket és a pörköltalapot. Összekeverjük a darált húst a rizzsel, az egész tojással meg a fűszerekkel (őrölt kömény, babér, pirospaprika, só, bors), beleforgatjuk az összevágott kaprot.

A pörköltalaphoz a három evőkanál zsíron megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne az őrölt pirospaprikát. Beletesszük a nagyon apróra vágott paprikát és paradicsomot, visszatesszük a tűzhelyre, és elkezdjük főzni, közben sózzuk és borsozzuk. Ha már jól összeesett a paprika és a paradicsom is, ráöntjük az alaplevet, és tovább főzzük legalább negyedórát.

A blansírozott kelkáposztalevelekbe beletöltjük a tölteléket (úgy, mintha rendes töltött káposztát készítenénk), belesorakoztatjuk egy tepsibe. Ráöntjük a pörköltalapot. A tejfölt összekeverjük az összevágott kaporral és az áttört fokhagymával, rákenjük a rakottasra. 160 fokos sütőben körülbelül egy óra alatt összesütjük. Tejföllel, friss kenyérrel kínáljuk.

Szabolcsi töltött káposzta

kaloria - CAL
ido 130 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.