Összekeverjük a fűszereket sóval és borssal, bedörzsöljük vele a csirkecombokat, majd fellazítjuk a bőrét. Összedolgozzuk a túrót a finomra vágott kaporral és a krémsajttal, sóval és borssal ízesítjük. Betöltjük a csirkecombok bőre alá. Betesszük egy kizsírozott tepsibe. Kis vizet öntünk alá, mellétesszük a cikkekre vágott vöröshagymát, és 170 fokos sütőben körülbelül egy óra alatt pirosra sütjük.
A fokhagymát alufóliába csavarjuk, és 170 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük (betehetjük a sütőrácsra a csirkés tepsi mellé). A burgonyát megtisztítjuk, majd sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük. Rögtön hozzáadjuk a héjából kinyomott sült fokhagymát, a puha vajat, sózzuk, borsozzuk, és jó habosra összekeverjük. Ha szükséges pici tejet is adhatunk hozzá.
Felkarikázzuk az uborkát, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, az ecetet, a porcukrot, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd beleforgatjuk a kefirt is. Érdemes előre elkészíteni, és legalább egy-két órát érni hagyni tálalás előtt.