Kapros bárányleves sonkalével

Kapros bárányleves sonkalével

Meghámozzuk és finomra vágjuk a vöröshagymát, kevés
zsiradékon üvegesre pároljuk. Rádobjuk az apró kockára
vágott bárányhúst, és nagy lángon addig pirítjuk, míg egy kis kérget nem kapnak a húsdarabok.
Hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, felöntjük egy kis sonkalével, borsozzuk, és elkezdjük főzni. Ha már majdnem puha, megkóstoljuk, ha kell, sózzuk (ha elég sós a sonkalé, akkor nem kell).
Hozzáadjuk a felvágott sonkát, a megtisztított, nagyobb darabokra vágott sárgarépát, felöntjük a maradék sonkalével, és készre főzzük. Közben a keményítőt kis hideg vízzel csomómentesre keverjük. Hozzávegyítjük a tejfölt, és besűrítjük a levest, a legvégén szórjuk bele a finomra vágott kaprot.

kaloria 320 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink