Kapros-túrós burek
Előkészítünk egy fodros, kerek piteformát. Vastagon kikenjük vajjal. Összeállítjuk a tölteléket: elkeverjük a túrót a tejföllel, az egész tojásokkal, a finomra vágott kaporral és az olívaolajjal. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A réteslapokat kiterítjük, és kivágunk
belőlük 4 darab, a formánknál pár centivel nagyobb átmérőjű kört. Ebből kettőt a forma aljába fektetünk
úgy, hogy legyen egy kis oldalfala is. Meglocsoljuk olvasztott vajjal. Megkenjük a fűszeres túróval. A maradék réteslapokból (a szabási maradékot is fel tudjuk így használni) valamenynyit összegyűrve ráteszünk, s azokat ismét meglocsoljuk olvasztott vajjal. Mindezt addig ismételjük, míg tart a hozzávalókból. A tetejére kerül a
másik két körlap, körben begyúrjük a túllógó részt. Ismét megkenjük vajjal. Még sütés előtt cikkekre vágjuk felső
néhány rétegét. 200 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük. Langyosan, cikkekre vágva tálaljuk.