Kapros-túrós burek

Kapros-túrós burek

Előkészítünk egy fodros, kerek piteformát. Vastagon kikenjük vajjal. Összeállítjuk a tölteléket: elkeverjük a túrót a tejföllel, az egész tojásokkal, a finomra vágott kaporral és az olívaolajjal. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A réteslapokat kiterítjük, és kivágunk
belőlük 4 darab, a formánknál pár centivel nagyobb átmérőjű kört. Ebből kettőt a forma aljába fektetünk
úgy, hogy legyen egy kis oldalfala is. Meglocsoljuk olvasztott vajjal. Megkenjük a fűszeres túróval. A maradék réteslapokból (a szabási maradékot is fel tudjuk így használni) valamenynyit összegyűrve ráteszünk, s azokat ismét meglocsoljuk olvasztott vajjal. Mindezt addig ismételjük, míg tart a hozzávalókból. A tetejére kerül a
másik két körlap, körben begyúrjük a túllógó részt. Ismét megkenjük vajjal. Még sütés előtt cikkekre vágjuk felső
néhány rétegét. 200 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük. Langyosan, cikkekre vágva tálaljuk.

kaloria 350 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.