Kapros-túrós dübbencs

Kapros-túrós dübbencs

A lisztet az összemorzsolt túróval, a langyos tejben felfuttatott élesztővel, csipetnyi sóval összegyúrjuk, hogy
jól formázható tésztát kapjunk. Egy 25×35 cm-es tepsit kizsírozunk, a tésztát beleborítjuk, és kézzel akkorára
lapítgatjuk, mint a tepsi. A tetejét zsírral megkenjük, megsózzuk, és megszórjuk az apróra vágott kapor felével. A tészta széleit kétfelől egymásra hajtjuk, majd kézzel ismét tepsi nagyságúra nyomogatjuk. A zsírozást, sózást megismételjük, a maradék kaprot rászórjuk, ismét összehajtjuk és kinyújtjuk.
A tetejét megzsírozzuk, majd langyos helyen egy órát kelesztjük. Előmelegített forró sütőben szép pirosra sütjük.

kaloria 480 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink