Forrás: Ványi László

Kapros-túrós profiterole

Kapros pesto

A kaporpestóhoz 2 csokor kaprot, 4 dkg hámozott mandulát, 3-4 gerezd fokhagymát, 1,5 dl extra szűz olívaolajat és egy csipet sót keverőtálba teszünk, majd botmixerrel pürévé keverjük.

Kapros-túrós profiterole

A vizet az olajjal meg egy csipet sóval felforraljuk. Beleszórjuk a lisztet, és folyamatosan kevergetve, lassú tűzön addig rotyogtatjuk, amíg a massza elválik az edény falától, majd hagyjuk langyosra hűlni. Ezután egyenként – mindegyikkel jól kikeverve – beledolgozzuk a tojásokat. A tésztát nyomózsákba töltjük, sütőpapírral bélelt tepsire kis gömböket nyomunk, és előmelegített sütőben, 180-190 fokon megsütjük. A tepsin hagyjuk kihűlni. A túrót alaposan kikeverjük az egyik csokor apróra vágott kaporral, 2 dl tejföllel, a zúzott fokhagymával meg egy kevés sóval. A fánkocskák alját kiszúrjuk, és nyomózsák segítségével betöltjük a kapros-túrós krémet.
A zselatint feloldjuk 1 dl meleg vízben. A tejszínt félkemény habbá verjük, belekeverünk 2 dl tejfölt, egy csipet sót, a másik csomag apróra vágott kaprot, végül hozzáadjuk az olvasztott zselatint. A fánkokat a tejföl sűrűségű mártásban megforgatjuk, egy mélyebb tálra halmozzuk, végül leöntjük a maradék mártással.

kaloria 540 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink