Gőz felett összeolvasztjuk az összetört csokit a vajjal.
Egy keverőtálban nagyon habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral. Hozzáadjuk a kicsit kihűlt vajas csokit, és azzal is habosítjuk. A fehérjékből habot verünk. Óvatosan összedolgozzuk a csokis alappal.
Kizsírozzuk és kilisztezünk egy kerek tortaformát. Beleöntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt sül meg. Nem szabad kiszárítani.
Ha kihűlt, olvasztott csokival bevonjuk a tetejét. Mivel nincs benne liszt, be fog zuhanni a közepe, de ez nem baj. Ide kanalazzuk a tejszínhabot.
Elkészítjük a rózsaszín csoki fenyőfákat is. Előkészületként egy papírlapra megrajzoljuk a fenyőfák formáját, belecsúsztatjuk egy műanyag dossziéba.
Apróra vágjuk a csokit. Gőz felett megolvasztjuk, hozzákeverjük a kiválasztott ételfestéket (csak egy késhegynyi kell belőle). Kicsi, erős nejlonzacskóba öntjük. A zacskó végét lecsippentjük, a folyékony csokival „kiszínezzük” a sablont. Úgy is csinálhatjuk, hogy a fenyő törzse egy darab hurkapálca, és arra rajzoljuk rá olvasztott csokival a fát. Megszórjuk pár szem színes cukorkával. Pár órát hagyjuk száradni, utána egy éles késsel le tudjuk emelni a fóliáról. Ezzel a módszerrel bármilyen formát készíthetünk otthon csokiból, jóval olcsóbb, mintha készen vennénk meg.