Nagyon apróra vágjuk az aszalt és a kandírozott gyümölcsöket. Egy keverőtálba szórjuk. Hozzáadjuk a darált mandulát, a szeletelt mandulát.
Egy kis lábasba öntjük a mézet és a tejszínt, hozzáadjuk a vajat, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, és kevergetve addig melegítjük, míg a cukor felolvad a meleg folyadékban. Ráöntjük a mandulás gyümölcsökre. Adunk hozzá annyi rizslisztet, hogy lágy, de jól formázható legyen a massza.
Sütőpapírral kibélelünk egy nagy tepsit, és evőkanállal kis korongokat rakunk rá a nyers tésztából. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 12 perc alatt sül meg. Utána rácson kihűtjük.
Végül az összevágott étcsokit gőz felett összeolvasztjuk a vajjal. Bevonjuk vele a kekszek alját, majd ha megdermedt, megfordítjuk, és felül vékonyan becsíkozzuk.