Karácsonyi gyümölcskenyér
- Az aszalt gyümölcsöt apróra vágjuk, beáztatjuk a rumba. A joghurtot a tojásokkal simára elkeverjük. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot meg az étolajat, majd az egészet jól összedolgozzuk. Végül beleborítjuk a beáztatott gyümölcsöket a rummal együtt. Legutoljára beletördeljük az ét- és tejcsokoládét, valamint az apróra vágott mandulát és kesudiót. Mindezt alaposan összekeverjük, és a masszát egy sütőpapírral kibélelt őzgerincformába töltjük. Előmelegített sütőben, 175 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. A még meleg formát rácsra fektetjük, és a kész gyümölcskenyerünket kifordítjuk belőle. Melegen lehúzzuk róla a fóliát, de majd csak hidegen szeletelünk belőle, mert melegen törik.
Ínyenc gyümölcskenyér teljes kiőrlésű liszttel
Máté gyümölcskenyere