Karaj
A karajt felszúrjuk – vagy a hentessel felszúratjuk –, belerakjuk a kolbászt, majd sózzuk és borsozzuk. Kiolajozott tepsibe fektetjük, kevés vizet öntünk hozzá, és fóliával letakarva 160-180 fokos sütőben megsütjük.
A felszelelt karajt a krumplipürével és a mártással tálaljuk.
Dior mártás
A meghámozott tormát (tisztán mérve 10 dkg-ot) kislyukú reszelőn lereszeljük, azután hozzákeverjük a darált diót meg a tejfölt. Kész is a dior mártás, a hűtőben hagyjuk lehűlni.
Köret
A krumplit meghámozzuk, azután sós vízben puhára főzzük. Krumplinyomóval áttörjük, kevés sóval és borssal ízesítjük. Hozzátesszük a vajat meg a forró tejet, végül a krumplipürét jól kikavarjuk.