Karajban sült színes tésztapuding
A tésztát sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük és
lecsepegtetjük. Egy szögletes sütőformát kibélelünk alufóliával. Egymás mellé belehelyezzük a baconszeleteket,
úgy, hogy összeérjenek. A karajt nem túl vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd a szalonnaszeletekre helyezzük.
Az egész tojásokat elhabarjuk a tejszínnel. Sóval, borssal,
zúzott fokhagymával ízesítjük. Apróra vágott petrezselyem
zöldjét is adhatunk hozzá, hogy színesebb legyen a
töltelékünk. Beleforgatjuk a tésztát, azután az egészet a
sütőformában várakozó húsra öntjük. Az esetleg kilógó
széleket ráfordítjuk, és a tetejét is beburkoljuk fóliával. 120 fokos sütőben lassan – körülbelül másfél óra alatt – megsütjük. Szeletekre vágva, salátával tálaljuk.