Karamellás csokitorta

  1. A gőz felett összeolvasztjuk a kis darabokra tördelt csokoládét a vajjal. Habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral, a sóval, a vaníliás cukorral. A fehérjékből habot verünk. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval. A cukros tojássárgájához több adagban óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot és a kakaós
    lisztet, végül mehet bele a csokis vaj.
  2. Egy közepes kerek tortaformát papírral kibélelünk, belesimítjuk a masszát, és 180 fokos sütőben körülbelül 20 perc alatt megsütjük. Rácsra állítjuk, és hagyjuk teljesen hidegre hűlni. A csokoládékrémhez körülbelül 50 fokosra melegítjük a tejszínt, és több részletben hozzáadva megolvasztjuk benne az összetört csokoládét. Hűtőszekrénybe rakjuk pár órára.
  3. A karamellkrémhez a cukrozott, sűrített tejeket egy kis, vastag talpú lábasba nyomjuk, és nagyon kicsi lángon kevergetve addig főzzük, míg halványbarnára nem karamellizálódik.
  4. Egy másik lábasban világosra karamellizáljuk a cukrot, felöntjük a felmelegített tejszínnel, összeforraljuk, végül a kétféle karamellát elvegyítjük egymással.
  5. A kihűlt tortát három lapba vágjuk. Az alsót meglocsoljuk mandulalikőrrel, megkenjük a karamellkrémmel, és ezt folytatjuk a tetejéig.
  6. A hideg csokoládékrémet elektromos habverővel jól kihabosítjuk, és a nagy részével bevonjuk a torta oldalát, tetejét.
  7. A maradékot habzsákba töltjük, a torta tetejére rózsákat nyomunk belőle. Karamellás csokibonbonnal díszítjük.
kaloria 140 CAL
ido 420 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.