Karamellás egrespite

Vékonyra nyújtjuk a tésztát, és kibélelünk vele egy kerek piteformát úgy, hogy pereme is legyen. Berakjuk a hűtőbe legalább egy órára.

Elővesszük, megszurkáljuk villával. Ráterítünk egy sütőpapírt, szórunk rá nehezéknek egy kis babot vagy rizst, és 200 fokos sütőben félig megsütjük. Leszedjük róla a nehezéket.

A túrót elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, rákenjük az alapra. A tetejére szórjuk a megtisztított egrest, visszatoljuk a 180 fokos sütőbe, és készre sütjük.

Közben karamellizáljuk a cukrot, majd a felmelegített tejszínnel felengedjük. Csipet sóval kerekítjük az ízét. Még forrón rálocsoljuk a süteményre, a maradékot külön kis kancsóban adjuk mellé.

kaloria 300 CAL
ido 25 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink