Karamell-charlotte gyümölcsökkel
10 dkg cukrot egy serpenyőben aranybarnára karamellizálunk. Felöntjük 1,5 dl vízzel, és sziruppá főzzük. A tojássárgáját összekeverjük 4 evőkanál tejjel. A maradék tejet felforraljuk a maradék cukorral és a vaníliás cukorral. A szirupba öntjük, belekeverjük a tojássárgájával összekevert tejet is, és azonnal levesszük a tűzről. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, jól kinyomjuk, és feloldjuk a forró masszában.
Az ananászt és a meghámozott kivit kis kockákra vágjuk, a szőlőszemeket félbevágjuk és kimagozzuk. Egy gömbölyű aljú edényt kibélelünk folpack fóliával.
A piskótákat rövid időre rumos tejbe áztatjuk, majd egy részével kibéleljük a formát. A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan hozzákeverjük a karamellás tejet. A maradék piskótát kisebb darabokra tördeljük, majd a gyümölcsökkel és a karamellkrémmel váltakozva a formába töltjük. Az edényt fóliával letakarjuk, és 4-5 órára a hűtőbe tesszük dermedni. Tálaláskor lapos, kerek tálra borítjuk, és tejszínhabbal, kakaóval meg gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.