Karamellkrémes eklerfánk

Tészta

A vizet felforraljuk a vajjal, folytonos keverés közben beleszórjuk a lisztet, és sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, majd a meleg tésztába egy kézi habverő segítségével egyenként belekeverjük a tojásokat. Minden egyes tojással jól kidolgozzuk. A tésztából sütőpapírral bélelt tepsire nyomózsák segítségével 6 cm hosszú, körülbelül 2 cm széles fánkokat nyomunk. A 220 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. A kihűlt fánkokat ezután félbevágjuk.

Krém

A krémhez karamellizáljuk a cukrot. A tojássárgáját kikeverjük 4 dl tejszínnel, és vízgőz fölött, kevergetve sűrűre főzzük. A maradék tejszínből habot verünk, a felét a kihűlt karamellkrémhez keverjük. A másik felét nyomózsákba tesszük, és megtöltjük vele a fánkokat. A nyomózsákba ezután a karamellkrémet kanalazzuk, azután ebből is teszünk rá egy réteget.

Tetejére

A fánkokra rátesszük a „kalapjukat”, amit karamellizált cukorral díszítünk.

kaloria 340 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.