Piskóta
A tojásokat és a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük,
majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és végül az olajat. Sütőpapírral bélelt tepsin vékony lappá kenjük, és 180 fokon 5-6 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, de vigyázzunk, hogy ne száradjon ki!
Karamellkrém
A krémhez a cukrot karamellizáljuk. A tojássárgáját kikeverjük 5 dl tejszínnel, és vízgőz fölé tesszük. Beleöntjük a karamellizált cukrot, s addig főzzük, amíg
besűrűsödik. Hagyjuk kihűlni, azután hozzákeverjük a 2,5 dl tejszínből vert habot. A piskótával kibélelünk egy őzgerincformát, beleöntjük a krémet, és egy piskótafedéllel lezárjuk. Hűtőbe tesszük, másnap tálaljuk karamellöntettel. Díszíthetjük friss eperrel, málnával, mentával.