Karcagi birkapörkölt

Karcagi birkapörkölt

A birka megtisztított, majd újra összeillesztett fejét, illetve
a szintén megperzselt körmöt sós vízben, egy hagymát
beledobva másfél órán át előfőzzük. A nyelvét előre megabáljuk. A főzőedényt a mangalicazsírral kikenjük. Rétegekben kerül bele a feldarabolt birka: alulra a csontos részek, majd a húsosabb darabok, ezután rá a belsőségek,
majd pedig a pacal. Akad, aki alápirítja a hagymát, ám
ebben a változatban a legtetejére került a felkockázott
vöröshagyma. A húst fehérre pörköljük, majd jöhet rá
az őrölt és csöves paprika. Ha fiatalabb a birka, akkor az
elején sózzuk, ha 7 évesnél öregebb, akkor csak később.
Lassú tűzön főzzük jó 3,5-4 órán keresztül, közben türelmesen kavargassuk, és ha úgy kívánja, ízesítsük utána. Friss fehér kenyérrel és főtt burgonyával kínáljuk.

kaloria 350 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

10 személyre

Ajánlataink