Karcagi szilvapálinkás csőrege

Karcagi szilvapálinkás csőrege

A lisztet gyúrótálba tesszük, hozzáadjuk a tojássárgáját,
a tejfölt, a cukrot meg egy csipetnyi sót. Meglocsoljuk 2
evőkanál házi szilvapálinkával, és puha, jól gyúrható tésztát készítünk. Még egy kis tejföllel segíthetjük, ha szükséges. A tésztát addig dagasztjuk, amíg hólyagot vet, akkor a tetejét enyhén meghintjük liszttel, és letakarva 1 órát pihentetjük.
Lisztezett deszkán késfok vékonyságúra kinyújtjuk, derelyemetszővel 3 ujjnyi széles csíkokra vágjuk. Ezeket hosszúkás, rézsútos négyszögekre szabdaljuk, ezeknek a közepét megvágjuk, és a tészta egyik sarkát a nyíláson áthúzzuk. Forró olajban vagy zsírban halványpirosra sütjük, ha elkészült, megszórjuk porcukorral.

kaloria 210 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink