Kardinális szelet

Kardinális szelet

  1. A tészta elkészítéséhez kétféle masszát készítek. A tojáshabhoz a tojások fehérjéjét kemény habbá verem, úgy, hogy közben apránként adagolom hozzá a kristálycukrot. A tésztához az egész tojásokat a 3 tojássárgájával együtt, a porcukrot és a vaníliás cukrot is hozzáadva, habosra keverem, végül a lisztet is beledolgozom. Sütőpapírból két 15×40 cm-es darabot levágok, és egy nagy tepsibe egymás mellé fektetem. A tojáshabot nyomózsákba teszem, és mindegyik sütőpapírra hosszában 3-3 csíkot húzok, úgy, hogy köztük azonos távolság maradjon. A közöket a sárga tésztamasszával töltöm ki. Így laponként három fehér és két sárga csíkból álló tésztát kapok. A tésztát előmelegített sütőbe teszem, és közepes hőfokon (190 °C) 15-20 percig sütöm. Amikor kihűlt, eltávolítom az aljáról a sütőpapírt. Az egyik csíkos tésztalapra rásimítom a tölteléket, majd a másik lappal befedem. Kétujjnyi vastag szeletekre vágom, és porcukorral meghintve tálalom.

Töltelék

  1. Amíg a tészta sül, a töltelékhez a tejszínt kemény habbá verem, hozzáadom a habfixálót, és a kávéval barnára színezem.

Tojáshab

  1. A hozzávalókból kemény habot verek.

Nagyon finom diós süti

Diós-sütőtökös pite

kaloria 420 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink