Karfiolkrém marinált gombával és zöldségekkel

Karfiolkrém marinált gombával és zöldségekkel

A hagymát finomra vágjuk, olívaolajon megfuttatjuk.
Hozzáadunk 25 dkg karfiolt. Kevés vízzel fölöntjük, és kis
lángon puhára pároljuk. Ha kész, a vajjal sima krémmé
turmixoljuk. A maradék karfiolt apró rózsákra szedjük,
a répát hasonló méreture daraboljuk. Három deci vizet
fölforralunk a fűszerekkel, hozzáadjuk az ecetet. Sóval,
cukorral ízesítjük, majd beletesszük a feldarabolt gombát.
Két perc múlva hozzáöntjük a többi felaprított zöldséget
is, és további két percig forrásban tartjuk, majd hagyjuk
langyosra hűlni. Tálalásnál egy-egy adag püréhez adunk
egy-két evőkanál marinált zöldséget.

kaloria 90 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink