Megtisztítjuk a karfiolt, és viszonylag nagy rózsákra szedjük. Sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, hagyjuk szikkadni.
A krumplit megmossuk, sós vízben héjastul megfőzzük. Leszűrjük, hagyjuk hűlni.
A tarjaszeleteket sóval és borssal ízesítjük, majd kevés zsiradékon mindkét oldalukat elősütjük. Kivesszük a húst, a serpenyőbe öntünk egy kevés vizet, és felforraljuk.
A kihűlt krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk, elterítjük a tepsi alján, megsózzuk. Ráfektetjük az elősütött húst, egyenletesen rálocsoljuk a serpenyőben lévő pecsenyezsíros vizet. A karfiolrózsákat egyenletesen elhelyezzük a tetején.
Besamelt főzünk. Egy nagy serpenyőbe tesszük a vajat, hozzáreszelünk egy nagy csipet szerecsendiót, beleszórjuk a tört fehér borsot, és kicsit pirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, összeforrósítjuk, majd felengedjük a tejjel, és kevergetve besűrítjük, közben sózzuk. Egyenletesen rálocsoljuk a karfiol tetejére. 170 fokos sütőben jó 50 perc alatt pirosra sütjük.