ELŐKÉSZÍTÉS: 50 perc – SÜTÉS: 20 perc – A tojásokat szétválasztjuk. Egy külön edényben felverjük a sárgáját három evőkanál cukorral, egy másikban pedig a fehérjét, öt evőkanál cukorral. Ha kemény habot kapunk, összekeverjük óvatosan, és hozzáadjuk a vizet, majd a grízes liszttel elkevert diót. Zsírozott-lisztezett tepsibe öntjük, és 160 fokon sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz. Közben tűpróbával ellenőrizzük.
Sűrű krémet főzünk a két deci zsíros tejből, a kávéból és a három evőkanál lisztből. A vajat kihabosítjuk a két tojássárgájával és a porcukorral. Végül belekeverjük a kihűlt főzött krémbe. Rákenjük a hideg tészta tetejére, és megszórjuk apróra darabolt dióval.
Hozzávalók
4 személyre