Kávéfagyi
A fagyihoz a tejszínt, a tejet, a cukrot meg a kávébabot
körülbelül 10 percig forraljuk, majd egy szitán átszűrjük. A tojássárgáját habosra keverjük, azután összekeverjük a forró tejszínes keverékkel. Visszatesszük a tűzhelyre, és folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük (de nem forraljuk!).
Levesszük a tűzhelyről, és hagyjuk kihűlni.
A fagylaltot fagylaltgépben készítjük el – vagy
berakjuk a fagyasztóba, és időnként megkeverve
megfagyasztjuk.
Keksz
A kekszhez a vajat a porcukorral együtt egy tálban megolvasztjuk, hozzáadjuk a kávét meg a lisztet, és jól összekeverjük egymással. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Sütőpapírral bélelt tepsire egy teáskanállal kis kupacokat készítünk, a sütőben közepes magasságon 10 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A fagyiból gombócokat formázunk, és a süteménnyel együtt tálaljuk.