Kávéfelfújt
A megolvasztott vajban felhevítjük a lisztet, majd állandó
kevergetés mellett felöntjük a forró kávéfőzettel és a megmelegített tejszínnel. Addig kevergetjük a tűzön, amíg elválik az edény falától, majd félrehúzzuk, s belekeverjük a
cukrot meg a tojások sárgáját. A tojásfehérjék keményre
vert habjával lazítjuk, óvatosan keverjük hozzá, hogy ne
törjön össze. A krémet kivajazott felfújtformába töltve,
vízfürdőbe állítva a 150-160 fokra előmelegített sütőben
körülbelül 40 percig, tűpróbáig gőzöljük.
Csokoládémártás
A mártáshoz a tejszínt, a tojássárgáját, a darabokra
tördelt csokoládét, a porcukrot meg a vaníliás cukrot jól
összekeverjük, és gőz fölött folyamatosan kevergetve
besűrítjük. Levesszük a tűzről, és a habverővel még pár
percig verjük. A felfújtat a csokoládémártással és tejszínhabbal tálaljuk.