Először a tésztát készítjük el. A tojásokat habosra verjük a cukorral. A mogyorót konyhai robotgépben vagy darálóval finomra aprítjuk, majd alaposan elkeverjük a keményítővel és a sütőporral. Ezután a nedves és a száraz hozzávalókat összekeverjük, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 5-10 perc alatt megsütjük. Egy újabb ív sütőpapírral lefedjük a kész tésztát, óvatosan átfordítjuk a másik oldalára és finoman lehúzzuk róla azt a papírt, amin megsült. Felcsavarjuk, és így hagyjuk kihűlni.
A krémhez a hozzávalókat habverővel addig verjük, amíg a margarin kissé ki nem fehéredik, és a krém állaga keményebb, habosabb nem lesz. Egy kevés krémet félrerakunk a díszítéshez. Kiterítjük a tésztát, megkenjük a krémmel, feltekerjük. Legalább egy órát hűtőben pihentetjük.
A bevonathoz összeolvasztjuk a csokit a kókuszzsírral meg a vaníliakivonattal. Leöntjük vele a tekercset. Ha megszilárdult, habzsákból kis rózsákat nyomunk rá a félretett krémből. Csokival bevont kávészemekkel díszítjük.