Kávéparfé
A parféhoz a tejszínbe keverjük a neszkávét, majd együtt
felforraljuk. Egy fém keverőtálban a cukrot habosra keverjük 2 tojássárgájával, majd hozzáöntjük a forró kávés tejszínt. Gőz felett sűrű krémmé verjük a masszát.
Ha már kellően besűrűsödött, akkor az edényt hideg
vízbe állítjuk, és lehűtjük a krémet. Fagylaltgépbe töltjük,
kifagyasztjuk, azután szétosztjuk nyolc fagyasztható pohárba. Fagylaltgép hiányában rögtön adagoljuk szét a
krémet. Tegyük be a fagyasztóba, amíg elkészül a második
réteg.
Sabayon
A sabayonhoz gőz felett habosra verjük a tojások
sárgáját a konyakkal, a tejjel meg a cukorral. Kihűtjük. A
hideg krémet szétosztjuk a parfékon, újra mehetnek a fagyasztóba. Tálalás előtt kissé felengedjük, a tetejét megszórjuk a kávémorzsával.