Kávésarok

Tészta

Durvára törjük a piskótát. Összekeverjük a megpuhított
vajjal és étcsokival. Belesimítjuk egy 20 × 30 cm-es tepsi
aljába, jól elegyengetjük, hűtőbe tesszük.

Kávés krém

A kávés krémhez kevés vízbe áztatjuk a zselatint, majd forrásig melegítjük. Feloldjuk benne a neszkávét. A tejszínből a porcukorral habot verünk. Hokiegyenlítéssel összekeverjük a kávés zselatinnal, az alapra öntjük, és hűtőben megszilárdítjuk.

Tejszínes krém

A tejszínes krémhez beáztatjuk a zselatint, majd kevés
vízben felforrósítjuk. Habot verünk a tejszínből a kétféle
cukorral, ezt is hőkiegyenlítéssel összekeverjük a zselatinnal, végül a megdermedt kávés krém tetejére simítjuk. Ismét visszarakjuk a hűtőszekrénybe.

Kávézselé

A kávézseléhez is beáztatjuk a zselatint kevés vízbe, majd jól felmelegítjük. Ha már forró, feloldjuk benne a neszkávét. Kiöntjük egy lapos, fóliával kibélelt tálba úgy, hogy jó vékony legyen. Ha megdermedt, a fólia segítségével kiemeljük, és felkockázzuk. Tálalás előtt háromszögekre vágjuk a süteményt, mindegyik tetejére teszünk pár kávés zselékockát meg egy-két kávészemet.

kaloria 240 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink