Egy hőálló tálban összekeverjük az öt egész tojást a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval. Gőz fölé tesszük, és elektromos habverővel addig verjük, míg a massza térfogata körülbelül a háromszorosára nem nő. Utána levesszük a gőzről. Belekeverjük a kávét, az olvasztott vajat.
Egy másik tálban összevegyítjük a lisztet a sütőporral és a kakaóval, majd ezt a száraz keveréket eloszlatjuk a tojásos habban.
A kerek tortaforma aljába sütőpapírt szabunk, az oldalát kis vajjal kikenjük. Beleöntjük a masszát, és 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 30-35 percig sütjük. Nem szabad kiszárítani, inkább kicsit nedves legyen a belseje.
Ha megsült, kivesszük a sütőből, hagyjuk állni pár percet. Levesszük róla a tortakarikát, a tésztát átfordítjuk egy tortarácsra, és fejjel lefelé hűtjük ki, így szépen vissza fog simulni a sülés közben felpúposodott teteje.
Elkészítjük a krémet. A tojásfehérjéket egy tűzálló tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, és gőz fölött kézi habverővel kevergetve tíz percig főzzük. Levesszük a gőzről, és elektromos habverővel tíz percig verjük.
Ha már szobahőmérsékletűre hűlt, hozzáadjuk a felkockázott vajat, több adagban, meg a hideg kávét és a likőrt, közben a legmagasabb fokozaton verjük tovább. Félidőtájt hozzáöntjük a tejszínt is. Lehet, hogy közben kicsit szétesik, de ha elég sokáig verjük, szép, kemény, sima krém lesz belőle.
Csillagcsőrrel felszerelt habzsákba töltjük, és rózsákat nyomunk a kihűlt tészta tetejére, végül megszórjuk pirított tört mogyoróval, forgácsolunk rá némi csokoládét.