Kávétorta likőrhabbal

Kávétorta likőrhabbal

Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport meg a sót. Egy másik tálban habosra keverjük a puha vajat a cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel külön-külön jól kikeverjük, majd a krémbe belekeverjük a száraz hozzávalókat. A tésztát kivajazott és kilisztezett 24 cm átmérőjű tortaformába simítjuk, és 25-30 percig, illetve tűpróbáig sütjük a 180 fokra előmelegített sütőben. A formában hagyjuk kihűlni, majd tálra csúsztatjuk, és egy vastag tűvel lyukakat fúrunk bele, amíg még meleg. A lyukakba töltjük a feketekávét, s a maradékot a tetejére csorgatjuk. A tejszínt a habfixálóval, a porcukorral meg a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, végül belekeverjük a likőrt. A likőrhabot a torta tetejére és
oldalára kenjük.

kaloria 260 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink