Kefires kifli fokhagymás-petrezselymes töltelékkel

A cukrot beleszórjuk a tejbe, hozzámorzsoljuk az élesztőt, hagyjuk felfutni.

Összekeverjük a kétféle lisztet, beleforgatjuk a sót. Hozzáadjuk a kefirt, az olajat, az egész tojást, a felhabosodott élesztőt, és kézzel vagy géppel szépen kidagasztjuk. Cipót formázunk belőle, letakarjuk, és langyos helyen a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, nyolc egyforma részre osztjuk. Gombócokat formázunk belőlük, és ismét letakarjuk, kelesztjük 15 percig.

Közben elkészítjük a tölteléket: a puha vajat összekeverjük az összevágott petrezselyem zöldjével és az áttört fokhagymával. Összekeverjük a díszítéshez a lisztet a sóval és egy kevés vízzel.

A pihentetett gombócokat hosszú, ovális lapokká nyújtjuk. Megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük. Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk, egymástól távol, mert még nőni fognak. A tetejüket lekenjük tejjel, és betoljuk a 180 fokra felfűtött sütőbe. Tíz perc múlva kivesszük, megcsurgatjuk a kifliket a panccsal (a sós lisztkrémmel). Visszatoljuk a sütőbe, és még 8-10 perc alatt készre sütjük.

Juci tejes retró kiflije

kaloria - CAL
ido 145 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

8 személyre

Ajánlataink